Skip to Content

Husk å sortere når det er ferie

Forside - Aktuelt

Sommer 2020: Denne sommeren ferierer de fleste av oss i Norge på grunn av korona situasjonen. Her i Vestfold er det normalt mange som kommer på besøk om sommeren, enten det er til hytter eller på besøk til venner og familie.
For at avfallsordningen skal fungere godt gjennom sommersesongen er det viktig at vi alle er ekstra gode til å kildesortere avfallet sitt. Her får du en rask innføring i sorteringsordningen som gjelder hos oss.

Kildesortering - slik gjør du: 

DETTE HENTES HJEMME HOS DEG: 

› Matavfall, hentes hver uke
Dette er matrester og skrell, kaffefilter med kaffegrut, teposer o.l.

Matavfallet sorteres i egen matavfallspose, og legges i beholder med brunt lokk.

› Plastemballasje, hentes hver 3. uke
Dette er plast som det har vært mat, drikke eller andre husholdningsartikler i, som: plastbegre, plastflasker, påleggsinnpakninger, plastfolie o.l.

Plastemballasjen skal være tom og ren før den kastes. Plastemballasjen legges i gjennomsiktig sekk for plastemballasje. Har du beholder til plastemballasje, legg plastemballasjen i en vanlig plastpose, og knyt igjen før den legges i beholderen.

› Papir og papp, hentes hver 3. uke
Dette er aviser, melk- og juicekartonger, pappesker, brosjyrer/ reklame, ukeblader o.l.
Legges rett i beholder med blått lokk.

› Restavfall, hentes hver 3. uke
Dette er det som er igjen når det gjenvinnbare avfallet er sortert ut, som: bleier, bind, bomull, plaster, bandasjer, gummi, tilgriset papir og plast o.l.

Legges i en knytt pose i beholder med grønt lokk.

› Emballasje av glass og metall, hentes hver 6. uke
Dette er glass og metall som det har vært mat, drikke eller andre husholdningsvarer i, som: Hermetikkbokser, syltetøyglass, glassflasker, aluminiumsfolie o.l.
Andre gjenstander av metall leveres gratis som metall på gjenvinningstasjonen.

Emballasjen skal være tom, skyll lett for å fjern rester. Emballasje av glass og metall legges løst i beholder med oransje (burgunder) lokk (uten pose).

DETTE MÅ DU FRAKTE BORT OG LEVERE SELV:

› Farlig avfall leveres til gjenvinningstasjon eller en miljøstasjon.
Farlig avfall er avfall som inneholder miljø- og helseskadelige stoffer. som for eksempel spraybokser, rengjøringsmidler, maling, lim, båtpleiemidler, bekjempningsmidler, lysstoffrør, neglelakk o.l.

› Ee-avfall leveres til gjenvinningstasjon eler til en butikk som selger liknende produkter.
Dette er elektriske og elektroniske produkter som går på strøm eller batteri, og som skal kastes. Det kan være alt fra kjøleskap til blinkesko og tastatur. 

› Større gjenstander kan leveres til en av Vesars gjenvinningstasjoner.
Dette kan være alt fra ødelagte møbler, større metallgjenstander, trevirke, hageavfall, bildekk mm. Sortert avfall leveres gratis på gjenvinningstasjonene, du betaler kun for restavfallet. 

Hva hentes når?
Du finner oversikt over henteuker for de ulike avfallstypene i kildesorteringskalenderen. Du kan også søke opp finne hentedager under adressesøk her på hjemmesiden. I appen Min Renovasjon kan du legge inn adressen din, og få oversikt over hentedagene dine. Du kan også aktivere varsling i forkant av hentedag.  

Husk å:

  • Kildesorter avfallet ditt, slik at du får minst mulig restavfall
    Da unngår du at avfallsbeholderen blir overfylt, og at det oppstår vond lukt. 
  • Ikke sett avfall ved siden av beholderen dersom den er full
  • Matavfall som lukter, som rekeskall ol., kan fryses ned dersom det er lenge til tømming. Legges i beholderen dagen før matavfallet hentes. 
  • Større gjenstander skal leveres til gjenvinningstasjonen
  • Ta kontakt med Vesar om det er noe du lurer på vedr. kildesortering, avfall og avfallshåndtering

 

Back to top