Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    Husker du å skylle, brette og stappe drikkekartonger – det kan lønne seg.

    Årlig deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner i Returkartonlotteriet. Anne-Grete Tegnander fra Horten kan glede seg over en premie på 10.000,- på kontoen sin.

    Alle kan delta
    Det koster ingenting å delta og innsatsen man legger ned er lav, derimot kan pengepremien være høy. Dette er et lotteri der alle kan delta, og alle kan vinne. Dette avhenger av hvilket navn og nummer man velger å skive på kartongen eller kubben.

    Slik deltar du
    Du har to måter å delta på:

    1. Hver enkelt kartong er et lodd. Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og telefonnummer på den du vil skal vinne. Da er du med i trekningen av premier på 10.000,-

    2. For å vinne 100 000,- må du fortsatt skylle, brette og stappe minst seks drikkekartonger i en syvende til en kubbe. Korker og lokk kan henge utenfor. Skriv navn og telefonnummer på kubben. For skolemelk-kartonger gjelder fire kartonger oppi den femte. Kubbene er også med i trekningene om 10 000 kroner.

    3. Kartongen/kubben leveres sammen med papir i beholderen du har hjemme, med blått lokk.

    Trekninger
    Kubbene trekkes på mange forskjellige steder, spredd over hele landet. Avhengig av innbyggertall, trekkes mellom en og syv kubber/enkeltkartonger, til sammen nær 200 stk hvert kvartal. 

    Disse går videre til nasjonal trekning, hvor det blant både enkeltkartonger og kubber hvert kvartal trekkes 30 premier à kr. 10.000,- og fra kun kubber trekkes 1 premie à kr. 100.000,-.

    Vil du vite mer om Returkartonglotteriet kan du lese mer på Grønt punkt sin nettside.

    Selv om alle som kildesorterer drikkekartong ikke kan vinne Returkartonglotteriet, så er hvert fall miljøet en vinner. For kartongene gjenvinnes og blir til nytt papir.

    Gjenvinning av drikkekartonger skjer på denne måten:
    Utsortert drikkekartong presses til baller og selges til papirfabrikker. Kartongene kvernes opp og tilsettes vann. Papirfibrene renses, tromles og presses og blir til nye papp- og papirprodukter med minimalt bruk av kjemikalier. Papiret brukes i produksjon av nye kartonger som pizzaesker, corn-flakes, skoesker mm.