Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    Endringer i innsamlingsordningen

    Nå hentes avfall sjeldnere hjemme hos innbyggerne i Tønsberg, Færder, Horten og Holmestrand. Vi har tro på at dette vil bedre kildesorteringen og øke materialgjenvinningen av husholdningsavfallet vårt. Endringene ble innført i Tønsberg i november 2023, og fra og med mars i år omfatter endringene også Færder, Horten og Holmestrand.

    Visste du at selv om vi i Vestfold er veldig gode til å kildesortere, så kunne mer enn halvparten av det som kastes i restavfallet hjemme vært sortert ut?

    Når du kildesorterer bidrar du til å holde ressursene i kretsløp, slik at de kan brukes flere ganger – og bli til noe nytt. Mens det du kaster i restavfall går til forbrenning. Det betyr at når vi kaster ting som kunne vært sortert ut, i restavfall – tar vi dyrebare ressurser ut av kretsløpet. Det er her potensialet ligger.

    I Vestfold har vi et mål om at 70 % av avfallet vårt skal materialgjenvinnes, det vil si bli til nye produkter og råvarer. For å øke materialgjenvinningen på avfallet som hentes hjemme, må vi sørge for at kun reelt restavfall ender i restavfallsbeholderen. Dette er grunnen til at vi nå gjør endringer i innsamlingsordningen.

    For mange vil ikke dette blir særlig merkbart, mens for andre vil det kreve litt mer. Vi har laget et magasin med tips og råd til hvordan du kan kildesortere enda bedre enn det du gjør i dag. Og hva du bør gjøre om du får liten plass i en av beholderne dine. Med små endringer vil du merke at det ikke er mye som skal til, og at det faktisk er mulig å sortere mer ut av restavfallet ditt – kanskje overraskende mye? I tillegg kan du lese mer om hva de ulike avfallstypene kan bli til, når de sorteres på riktig måte. 

    Det er sendt ut et informasjonsmagasin til alle husstander i Tønsberg, Færder, Horten og Holmestrand. Du kan laste ned den digitale utgaven her:

    PDF | Magasinet for Tønsberg

    PDF | Magasinet for Færder, Horten og Holmestrand

     

    Vi har også laget en sorteringsguide som du kan skrive ut og henge opp et sted hvor den er lett tilgjengelig for deg. F.eks. på innsiden av et kjøkkenskap, i boden e.l. 

    PDF | Sorteringsguide

     

    Se det store i det små. Sorter.

    Magasin Forside
    Dette lurer mange på:
    Når blir de ulike avfallstypene hentet?
    Hvorfor endres ordningen?
    Hvordan påvirker dette renovasjonsgebyret?
    Vi har bleiebarn og det blir derfor mye restavfall. Hva gjør vi?
    Vi bor i borettslag, og her er det ikke plass til større beholdere. Hva gjør vi?
    Beholderne mine blir fort fulle, hva gjør jeg?
    Hvordan vil dette påvirke sommerrenovasjonen?