Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    Beholder til plastemballasje

    Ønsker du å bestille egen beholder til plastemballasje, kan dette gjøres mot gebyr. Standardløsning for innsamling av plastemballasje er sekk som settes frem til hentedagen.

    Standard størrelse for beholder til plastemballasje for en husstand er på 240 L. Prisen kan variere noe fra kommune til kommune, og om det er flere som skal gå sammen og dele beholderen. Dersom du velger å ha beholder til plastemballasjen vil du ikke lenger få utdelt avfallssekker til plastemballasjen. Plasten samles i bæreposer av plast som knytes igjen, og legges rett i beholderen.
    I skjemaet under kan du bestille beholder til plastemballasje. Det tar ca 14. dager fra beholderen er bestilt til den blir utplassert hos deg.

    Sjekk prisen i din kommune


    Hvorfor bruke plastpose rundt plastavfallet når man benytter avfallsbeholder?
    Det er ikke tilfeldig at vi har valgt plastsekk som vår standardløsning. Ved å benytte plastsekken, vil man være sikker på at fra renovatøren henter avfallet til avfallet har kommet frem dit det skal, vil avfallet være samlet i sekken og risikoen for plast på avvei vil være liten. Plast er et lett materiale, og det er flere ledd i prosessen som kan føre til plast på avveie dersom det ikke holdes sammen med en pose. Ved å benytte plastsekker er det heller ikke behov for ekstra pose rundt avfallet, denne jobben har plastsekken.

    Det er viktig å skille mellom plast med en funksjon og plast på avveie, som i naturen. Man kan benytte en bærepose fra matbutikken, da har posen i alle fall hatt to funksjoner – frakte mat og frakte avfall. I tillegg blir posen sendt til gjenvinning. Dersom man bruker handlenett kan man kjøpe plastposer på rull. Disse er av tynnere plastmateriale. Så, ved å benytte plastpose til plastemballasjen vil man minimerer risikoen for plast på avveie.

     

    Bestill beholder til plastemballasje