Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK
    Ordningen som gjelder i din kommune
    Hage- og grovavfall i Tønsberg
    Hage- og grovavfall i Holmestrand og Horten
    Hage- og grovavfall i Færder
    Hage- og grovavfall på Veierland

    Hage- og grovavfallssordning

    I kommunene hvor Vesar har ansvaret for avfallsinnsamlingen er det en ordningen for innsamling av hage- og grovavfall vår og høst. Ordningen varierer noe i de ulike kommunene, se hva som gjelder i din kommune her.

    Dette er hageavfall: 
    Løv, kvist, gress, plantevekster og bark. Hageavfallet samles i papirsekker, kvist kuttes til en meter og buntes sammen med tau. Du kan sette ut maks 15 enheter pr husstand og maks 25 kg hageavfall pr enhet.

    Papirsekker for hageavfall kan bestilles i fastsatte bestillingsuker vår og høst. Sekkene kan bestilles via melding i appen Min Renovasjon, eller via skjema her på hjemmesiden vår som kun er tilgjengelig i bestillingsperioden.

    Dette blir ikke hentet: hageavfall i plastsekker, jord, stein, stubber og annet avfall.

    Dette er grovavfall:
    Grovavfall er avfall som er for stort for restavfallsbeholderen. F.eks. møbler, fritidsutstyr, hvitevarer, trematerialer (buntet). Ee-avfall som lamper, datamaskiner, kjøleskap, fryseboks og elektriske gressklippere blir hentet på egen bil og bør derfor samles og settes for seg. 

    Du kan sette ut maks 15 enheter pr husstand, og maks 50 kg og 2 meters lengde pr enhet. Avfallet samles slik at renovatøren lett kan se hva det er. Det må stå lett tilgjengelig, og ikke foran avfallsbeholderne. Større oppsamlingsplasser for flere boenheter bør unngås om mulig.

    Dette er ikke grovavfall: Sekker med avfall, mindre gjenstander, vinduer, farlig avfall som maling, gassbeholdere, brannslukkingsapparat eller lignende, betong, stein og jord, bildekk, hageavfall, bensindrevne gressklippere/snøfresere, møbler av glass eller med glassflater, dusjkabinett o.l.

    Brukbare ting:
    Brukbare ting kan gis bort, selges via apper og nettsider eller leveres til bruktbutikk eller loppemarked. På denne måten kan andre få gleden av ting som du ikke lenger trenger. Det som samles inn som grovavfall håndteres som restavfall, og vil ikke bli materialgjenvunnent eller komme andre til nytte. Mye av avfallet som leveres som grovavfall kan sorteres og leveres gratis på gjenvinningsstasjonene. Vi oppfordrer de som har mulighet til å benytte gjenvinningsstasjonene slik at mest mulig gjenvinnes.