Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK
    Istock 621368494
    Ordningen som gjelder i din kommune
    Hage- og grovavfall i Tønsberg 2023
    Hage- og grovavfall i Horten 2023
    Hage- og grovavfall i Holmestrand 2023
    Hage- og grovavfall i Færder 2023
    Hageavfall

    Hage- og grovavfallssordning

    I kommunene Tønsberg, Færder, Horten og Holmestrand er det en ordning for innsamling av hage- og grovavfall vår og høst. Tjenesten varierer noe for de ulike kommunene. Nå må også innbyggere i Færder må betale for hageavfallsekker som bestilles.

    Dette er hageavfall: 
    Løv, kvist, gress, plantevekster, nedfallsfrukt og bark. Hageavfallet samles i papirsekker, kvist kuttes til en meter og buntes sammen med tau. Du kan sette ut maks 15 enheter pr husstand og maks 25 kg hageavfall pr enhet.
    Dette blir ikke hentet: hageavfall i plastsekker, jord, stein, stubber og annet avfall.

    Papirsekker for hageavfall kan bestilles innen fastsatt frist vår og høst. Sekkene kan bestilles via melding i appen Min Renovasjon, eller via skjema under fanen "meld fra til oss" her på hjemmesiden. Melding og bestillingsskjema vil kun være tilgjengelig i perioden frem til bestillingsfristen. I Færder kommune kan sekker man ikke lenger hente sekker på kommunens servicesenter.  

    Dette er grovavfall:
    Grovavfall er avfall som er for stort for restavfallsbeholderen. F.eks. møbler, fritidsutstyr, hvitevarer, trematerialer (buntet). Ee-avfall som lamper, datamaskiner, kjøleskap, fryseboks og elektriske gressklippere blir hentet på egen bil, og må derfor samles og settes for seg. Du kan sette ut maks 15 enheter pr husstand, og maks 50 kg og 2 meters lengde pr enhet. Avfallet samles slik at renovatøren lett kan se hva det er. Det må stå lett tilgjengelig, og ikke foran avfallsbeholderne. Større oppsamlingsplasser for flere boenheter bør unngås om mulig.

    Dette er ikke grovavfall: Sekker med avfall, mindre gjenstander, farlig avfall som maling, gassbeholdere, brannslukkingsapparat eller lignende, betong, stein og jord, bildekk, hageavfall, bensindrevne gressklippere/snøfresere o.l. Brukbare ting kan gis bort, selges via apper og nettsider eller leveres til bruktbutikk eller loppemarked. På denne måten kan andre få gleden av ting som du ikke lenger trenger. 

    Grovavfall kan leveres på gjenvinningsstasjonen gjennom hele året. Mye av det som betegnes som grovavfall kan leveres gratis på gjenvinningsstasjonen, du betaler kun for det som leveres som restavfall.