Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    H. K. H Kronprins Haakon besøkte kunnskaps- og opplevelsessenteret

    Onsdag 7. september hadde vi gleden av å ta imot H. K. H Kronprins Haakon på besøk hos kunnskaps- og opplevelsessenteret. Under besøket fikk Kronprinsen oppleve mye av det samme som det elevene møter når de kommer til undervisningsbesøk ved senteret.
    Publisert: 09.09.2022

    Det er Vesar, avfallsselskapet i Vestfold, som står bak kunnskaps- og opplevelsessenteret, som er spesielt rettet mot barn og unge. Her får 6. og 9. trinns elever fra Vestfold undervisning i bærekraft, fornybar energi og en mer miljøvennlig adferd. 

    Omvisning i biogassanlegget
    Kronprinsen fikk en omvisning biogassanlegget, Den Magiske Fabrikken, hvor matavfall fra ca. 1,2 millioner innbygger fra Østlandsområdet gjenvinnes til klimavennlig biogass, verdifull biogjødsel og grønn CO2 til produksjon av ny mat. Her ble Kronprinsen møtt av operatørene på fabrikken og ansatte i både Lindum og Greve Biogass, og fikk høre om gjenvinningsprosessen i anlegget.

    Skoleelever og fotosynteseforsøk
    Ved ankomsten ved Kunnskaps og opplevelsessenteret ble Kronprinsen møtt av 6. trinns elever ved Byskogen skole. Sammen med Vesars daglige leder Andreas Gillund gav de en kort demonstrasjon hvordan matavfallet gjenvinnes til ny mat. Videre fikk Kronprinsen høre med om kunnskapssenteret, som er et ledd i Vesars arbeid for bedre kildesortering og økt materialgjenvinning. Kronprinsen fikk også høre om samarbeidet med lærerutdanningen ved USN og om TINEs bærekraftssatsing.

    Sammen med 9. trinns elever fra Kongseik Ungdomsskole og lærerstudenter, som jobber som formidlere ved senteret fikk, Kronprinsen være med på et fotosynteseforsøk med god veiledning fra elevene. Kronprinsen fikk også en omvisning i veksthuset, hvor det dyrkes klimatomater på biogjødsel og CO2 fra biogassanlegget.

    Besøket ble avsluttet med en lunsj bestående av lokale, sirkulære råvarer servert og laget av dyktige elever og lærere fra mat- og restaurantfag fra Greveskogen Videregående Skole.

    Det var fint å få vist frem helheten i det som skjer fra gjenvinning av matavfallet og tomatproduksjonen ved Den Magiske Fabrikken og hvordan vi jobber i kunnskaps- og opplevelsessenteret. Elevene som deltok i besøket hadde gledet seg masse, og gjorde en kjempegod jobb under både mottaket av Kronprinsen og forsøket i laboratoriet. Elevene fra Greveskogen Videregående som lagde og serverte en nydelig lunsj gjorde en fantastisk innsats. Vi takker Kronprinsen for besøket.