Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    Ombruk med nål og tråd

    Denne uken har det vært arrangert både sykvelder, -verksted og -treff i Vestfold. Det er tydelig at lysten til å reparere klær man allerede har eller sy noe eget av f.eks. gamle gardiner er stor.
    Publisert: 23.11.2023

    - «Learning by doing» pleier jeg å si, ler Torill. Hun viser gjerne deg hvordan du bør gjøre noe, men mener det er viktig at man gjør det selv. – Da husker du det bedre til neste gang, også får du et større eierskap til det du lager eller reparerer, forteller hun mens hun tramper på pedalen og syr i et imponerende tempo.

    Torill Bruun Andresen jobber som frivillig når Tønsberg og Færder bibliotek inviterer til syverksted flere ganger i året. Hun syns det er spesielt spennende å få lære de unge hvordan man kan lage egne plagg av stoffer man allerede har. – Favoritten er jo «5 minutter nettet», sier hun. Disse har hun laget mange av, og gitt til biblioteket slik at besøkende kan låne dem i stedet bæreposer når de skal ha med seg bøker hjem. - Disse kan alle få til, og de er perfekte både til eget bruk og som julegaver, sier hun med et stort smil!

    Det arrangeres også syverksted i Holmestrand på lørdag, i samarbeid med Holmestrand Husflidlag. Les mer om sytreffet i Holmestrand.

    Sushi og søm

    Holmestrand kommune inviterte sine ansatte til et uformelt sytreff på Rådhuset. – Vi fylte rommet med symaskiner, ødelagte klær, stoffer, og godt humør! Kommunikasjonsrådgiver i Holmestrand kommune, Suzy Haugan, forteller at de skravlet, spiste sushi og reparerte klær i flere timer. - Da en av symaskinene ikke fungerte som den skulle, reparerte vi den også vi, ler hun.

    Å kunne bruke kommunens ubenyttede lokaler til slike arrangementer er veldig positivt, og mye tyder på at dette er noe Holmestrand kommune kommer til å gjøre igjen.

    Lån en symaskin?

    På biblioteket i Tønsberg tilbyr de ikke bare syverksted hvor du kan lære eller få hjelp, men de har også en symaskin du kan få låne med deg hjem. – Dette har vært veldig populært, så vi jobber for å få på plass flere maskiner, sier bibliotekar Regine-Marie Goa. Hun er enig med Torill i at stadig flere setter pris på muligheten til å lære eller få hjelp til å sy eller reparere egne klær.

    Grønn Fredag

    Både i Larvik og Tønsberg arrangeres det Grønn Fredag denne uken. Har du turklær som trenger en reparasjon? Kanskje har det fått en rift eller hull, eller en glidelås som bør byttes? Larvik husflidslag stiller opp med symaskiner, reparasjonsutstyr og mannskap, for at du skal kunne bruke klærne dine litt lenger.

    Mer informasjon om Grønn Fredag i Larvik

    Mer informasjon om Grønn Fredag i Tønsberg

     

    Bilde: Brita Berntzen og Torill Bruun Andresen