Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    SIFO søker deltagere til forskningsprosjekt om syntetiske tekstiler.

    Vil du delta i et forskningsprosjekt om syntetiske tekstiler? Nå søker SIFO mannlige deltakere til forskningsprosjekt. SIFO har fått inn mange søknader, men nesten kun fra kvinner. Hvis du ikke er mann selv men kjenner en, så kan du dele denne artikkelen med ham, slik at SIFO får inn flere mannlige deltagere i forskningsprosjektet.
    Publisert: 19.11.2021

    Prosjektet går ut på å undersøke hvordan folk bruker og kvitter seg med klær og tekstiler. Målet med forskningen er å redusere bruken av syntetiske tekstiler og mengden som kommer på avveie.

    Vi vet i dag lite om hva tekstilavfall fra norske husholdninger faktisk består av og hvordan nordmenn håndterer tekstiler som går ut av bruk i hjemmet. Å få bedre kunnskap om hva tekstilene består av og hvordan og hvorfor de kastes er viktig for arbeidet med bedre utnyttelse av tekstilavfallet i Norge.

    Deltakelse innebærer å spare på tekstiler som du/dere ellers hadde kastet over en periode på 6 måneder og delta på 2-3 intervjuer med forskere som vil handle om disse tekstilene. SIFO har fått inn mange søknader fra kvinner, og søker derfor nå etter mannlige deltakere med ulik alder, kjønn, inntekt og livssituasjon så vi oppfordrer både unge, eldre, barnefedre, enslige, studenter, pensjonister osv. til å ta kontakt. Det eneste kravet for å delta er at du bor i Vestfold.

    Som takk for deltakelsen vil du/dere motta et universalgavekort på 500 kr per intervju. Dessuten får du mulighet til å følge prosjektet på nær hånd og hvis du ønsker kan du motta informasjon om noe av den nyeste forskningen innen temaet syntetiske tekstiler.

    Du finner mer informasjon om Wasted Textiles på prosjektets side på OsloMet.no 

    Er du interessert i å delta, kan du ta kontakt via dette påmeldingsskjema

    Har du spørsmål til prosjektet eller hva deltakelse innebærer? Er du interessert i å delta, men har ikke mulighet for å binde deg til hele perioden? Kontakt Anna Schytte Sigaard på annasiga@oslomet.no eller +47 405 15 440.