Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    Tips til juleopprydning.

    For noen varer julen lenge, mens andre ønsker å pakke og rydde bort julen så fort som mulig. Uansett når du liker å gjøre det kan det være lurt å invester litt tid i juleoppryddingen. Et tips er å sortere ut de ødelagte produktene og det du ikke lenger bruker. Da vet du at alt du pakker ned kan brukes til neste jul, og du får en oversikt over det du allerede har.
    Publisert: 14.01.2021

    Ødelagte julelys og syngende julenisser
    Ødelagte produkter som er elektriske eller elektroniske (ee-avfall) kan leveres gratis enten til en butikk som selger tilsvarende produkter eller på en av våre gjenvinningsstasjoner. For å finne ut av om produktet er ee-avfall kan du sjekke om det har gått på strøm eller batterier. Produktet med for eksempel lys, lyd eller som kan beveget seg når de skrues på  er det ee-avfall når de skal kastes.

    Noen eksempler på produkter som skal sorteres som ee-avfall:
    Lyspærer
    Juletrelys
    Syngende julepynt
    Dansende julefigurer
    Til-og-fra kort med lyd eller lys
    Kosedyr som snakker eller går

    De produktene som ikke er ødelagte, men som du ikke ønsker å bruke selv, kan gis til brukbutikker eller gis bort eller selges videre til noen som trenger dette. Det finnes mange kjøpe-selge grupper på sosiale medier og nettsider eller apper som for eksempel Finn og Tise som egner seg for salg og gjenbruk.

    Brukte batterier
    Mange batterier inneholder miljøskadelige stoffer, som bly, kvikksølv og kadmium. Disse stoffene er svært skadelige for naturen, og det er viktig at med en forsvarlig håndtering. Batterier kan også utgjøre en risiko for brann. Alle batterier skal derfor leveres inn i egne ordninger.  Du kan levere disse gratis tilbake til en butikk som selger tilsvarende batterier, eller på en av våre gjenvinningsstasjoner.
    Ved å levere batterier til gjenvinning bidrar du til at stoffene i batteriene gjenvinnes, slik at ressursene i kretsløp, blant annet til å lage nye batterier. Og ikke minst bidrar du til å forhindrer at miljøgifter kommer på avveie.

    Tips: for å redusere risikoen for brann så kan du tape over polene på litium- og knapcellebatterier før de leveres til gjenvinning.

    Innsamling av juletrær
    I noen kommuner er det oppsamlingssteder for innsamling av juletrær. Her er det forskjellige frister, så pass på at du ikke blir for sent ute. På våre gjenvinningsstasjoner kan du levere juletrær gratis sammen med annet hageavfall når det passer deg.