Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    Vi tar i mot kubbelys og kronelys.

    På to av våre gjenvinningsstasjoner tar vi nå i mot kubbelys og kronelys. Lysene gjenvinnes til nye produkter.
    Publisert: 01.09.2021

    I en prøveperiode samler, gjenvinningsstasjonene, Grinda i Larvik og Lofterød på Nøtterøy, inn lys. Lysene som kommer inn gjenvinnes til fakler og tennbriketter. Det er Tyrilys AS som samler inn og gjenvinner lysene.

    Det importeres i følge SSB 18 000 tonn lys og lignende varer av stearin, parafinvoks eller annen voks til Norge (2020). Dersom man forutsetter at 10% av lysene vi brenner kastes, utgjør dette 1800 tonn avfall i året – omtrent tilsvarende hele produksjonen til Tyrilys i løpet av et år. 

    - Tyrilys ønsker å bidra til mer sirkulærøkonomi, mindre avfall og bedre utnyttelse av ressursene. Prosjektet bidrar til at Tyrilys får mer av råstoffet tilbake i produksjonen, og at avfallet får nytt liv som fakler og tennbriketter. Dette bidrar til økt verdiskaping og arbeidsplasser lokalt på Krøderen hvor Norges største lysfabrikk holder til, sier Ingrid D Skarstein i Testnor. 

    Tips: Til du skal på gjenvinningsstasjonen neste gang kan du samle opp kubbelys og kronelys i en boks, og ta den med deg neste gang du skal kvitte deg med avfall.

    OBS: Ordningen gjelder ikke for telys eller fakler. Tomme telysholdere av aluminium kildesorteres som glass- og metallemballasje i den oransje avfallsbeholderen du har hjemme.