Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    Sommerrenovasjon

    Vestfold er et idyllisk ferieparadis, og om sommeren er det mange som kommer hit enten for å feriere på hytta eller for å besøke familie eller venner. Dette blir det mer avfall av. I Vestfold sorterer vi ut det som kan gjenvinnes. Det gjør vi fordi det er den beste måten vi kan ta vare på miljøet og det vi er glad i. Derfor er det ekstra viktig at også du som kommer hit på ferie sorterer det du kan.

    Vi har en henteordning og bringeordning for avfall. Det betyr rett og slett at noe avfall blir hentet av oss, mens noe må du selv bringe til ulike leveringssteder.

    Henteordningen: Vi henter plastemballasje, glass- og metallemballasje, matavfall, papir og papp og restavfall fra hus og hytter. Avfallet kildesorteres, og legges i riktige beholder/sekk.

    Bringeordningen: Du må selv levere enkelte avfallstyper til gjenvinningsstasjonen, miljøstasjonen eller andre innsamlingssteder. Dette gjelder spesielt for avfallstyper som farlig avfall, ee-avfall og større gjenstander.

    Hva skal sorteres hvor?
    Søk og få sorteringsinformasjon på sortere.no

    Perioden for sommerrenovasjon:

    1. april til 15. oktober.

    Dette gjelder for sommerrenovasjon i kommunene Færder, Horten, Holmestrand og Tønsberg. 


    Meld fra når det er fullt
    Om beholderne er fulle, så sjekk gjerne når avfallet tømmes neste gang. Er det lenge til neste tømming, så meld ifra til oss slik at vi får organisert en ekstra henting. Avfall skal ikke settes ved siden av beholderne.

    Farlig avfall
    Det er viktig for naturen, mennesker og dyr at farlig avfall blir tatt imot og behandlet på forsvarlig måte når du skal kvitte deg med dette. Farlig
    avfall kan leveres gratis til en av våre gjenvinningsstasjoner eller en av våre miljøstasjoner

    Trenger du poser eller sekker?
    Matavfallsposer: knyt en tom matavfallspose på beholderen din, så legger renovatøren igjen en rull ved neste hentedag.

    Sekker til plastemballasje: Knyt en vanlig bærepose i plast på en av beholderne dine, så legger renovatøren igjen en rull ved neste hentedag.

    Poser og sekker kan også bestilles:
    - via skjema på vår nettside
    - ved å sende en melding i appen Min Renovasjon
    - ved å kontakte vår kundeservice på e-post eller telefon

    I tillegg kan poser og sekker hentes i butikkene Meny Skallestad og Kiwi Kjøpsmannsskjær.

    Sommerrenovasjon Hytte 2

    Kildesorteringskalender

    Ønsker du å ha henteinformasjonen på papir - kan du laste ned og skrive ut kildesorteringskalenderen herifra. Eller bruk appen Min Renovasjon eller bestill sms-varsling om du vil ha oversikt over hentedager på telefonen. 

    Store gjenstander
    Større gjenstander, som hullete hageputer og en ødelagt grill, skal ikke kastes i avfallsbeholderne. Slike gjenstander skal leveres til en av våre gjenvinningsstasjoner.

    Har du brukbare ting du ikke trenger lenger? Lever det til en bruktbutikk, eller selg eller gi det bort på Finn.no, Facebookgrupper eller liknende. På denne måten kan andre bruke det du ikke trenger lenger.

    Våre gjenvinningsstasjoner
    På gjenvinningsstasjonene kan du levere større ting som er ødelagt eller avfall som ikke omfattes av henteordningen hjemme, som for eksempel møbler, kjøleskap, frysere, PCer og hageavfall.

    Gjenvinningsstasjonene er selvbetjente, og du skal sortere avfallet ut fra de avfallstypene det er mottak for.

    Du betaler for restavfallet, dvs. det avfallet det ikke er egne sorteringsordninger for. Restavfall leveres løst eller i gjennomsiktige plastsekker.

    Avfall kan kun leveres med bil, med eller uten henger. Maks tillatt totalvekt på bilene er 3500 kg. Avfall kan ikke leveres med traktor eller større lastebil. Barn under 16 år skal sitte i inne i bilen under oppholdet på gjenvinningsstasjonen.

    Åpningstidene på gjenvinningsstasjonene i perioden 15.04–15.10:

    Mandag Kl. 07.00 - 18.00
    Tirsdag - fredag Kl. 10.00 - 17.00
    Lørdag Kl. 09.00 - 16.00 

    Les mer om gjenvinningsstasjonene her