Legg inn din adresse i søkefeltet, og finn ut når de ulike avfallstypene hentes hos deg:
  LUKK
  Legg inn din adresse i søkefeltet...:

   Hva du vil melde ifra om?
   LUKK
   Jeg vil gjerne motta SMS om når avfallet hentes hos meg.

    Tekstmeldingen sendes ut dagen før din hentedag.
    :
    LUKK

    Ombruk i Vestfold

    Hver og en av oss har mange ting og et forholdsvis høyt forbruk. For å ta vare på ressursene våre, klima og miljø så må vi bli enda flinkere til å ta vare på tingene våre fremover.

    Både ombruk og gjenbruk handler om å ta vare på noe som har vært i bruk tidligere, ved å bruke det om igjen, i stedet for å kaste og kjøpe nytt. Dette gjelder uansett om man bruker det på samme måte som før, eller gir det et nytt formål. Er du lei av de gamle gardinene, kan du jo gi bort eller selge slik at noen andre som kan bruke dem - eller man kan sy et handlenett av dem? 

    Tradisjonelt har det å sy om klær eller bruke ting om igjen ofte vært økonomisk motivert. For å kunne holde hele familien varme påkledde, har både tilpasning av klær og det å sy noe helt nytt av allerede brukte tekstiler vært helt avgjørende. 

    I moderne tid er redesign og ombruk - både av klær og gjenstander - mer motivert av miljøbevissthet og et ønske om å skape noe eget  og unikt plagg av det man har allerede har.

    Ta vare på det du allerede har

    Husk at dersom du kan bruke noe om igjen, gi det bort eller selge det - er dette helt klart det beste for miljøet. Når du leverer noe til gjenvinning, må det behandles og sorteres før det evt. materialgjenvinnes - altså gjenvinnes til nye produkter og råvarer. I denne prosessen vil likevel ressurser kunne gå tapt. 

    Omstillingen til sirkulær økonomi krever at vi får både klærne og tingene våre til vare så lenge som mulig. At vi reparerer, oppgraderer og i større grad bruker om igjen - enten selv eller ved å gi bort eller selge til andre. Når ting ikke lenger kan brukes om igjen, bør det leveres til gjenvinning - slik at det som kan materialgjenvinnes blir brukt som råvarer i produksjon. På denne måten utnytter vi ressursene våre best mulig, og sikrer at minst mulig går tapt og dermed reduserer behovet for å ta ut nye ressurser.

    Kjenner du til andre ombruksmuligheter?

    Vi blir veldig glad for forslag/innspill til andre butikker, organisasjoner eller virksomheter som bør stå oppført som ombruksmuligheter i Vestfold. Send oss gjerne ditt forslag ved å benytte skjema nedenfor.

    Ombruk, reparasjon og utlån | Foreslå en ny oppføring på listen: