Skip to Content

Klær og tekstiler

Forside - Levering av avfall

Ønsker du å kvitte deg meg klær og tekstiler, så benytt en tekstilcontainer i ditt nærmiljø. Slike containere står utplassert en rekke steder, gjerne i tilknytning til en butikk eller en bensinstasjon. Det er utplassert tekstilcontainere også på våre fem gjenvinningsstasjoner.

Mange har en oppfatning av at klær og tekstiler de leverer til gjenvinning må være hele og uten flekker. Det stemmer ikke. Alle kvaliteter av klær, sko, accessoirer og tekstiler fra husholdningen er ønskelig. Så lenge alt er rent og tørt gjør det ikke noe om duken har kaffeflekker eller at sokkeparet består kun av en sokk.

Slik skal tekstilene leveres:

Tørre og rene tekstiler pakkes i lukkede poser eller løst pakkede sekker. Husk å sjekke at alle lommer er tomme før du leverer inn tøyet. Deretter legges det i en tekstilcontainer som står utplassert i ditt nærområde, eller på en av våre gjenvinningsstasjoner.

Finn din nærmeste tekstilcontainer

Tekstiler er også håndklær, gardiner, duker, puter, dyner, sengetøy, myke leker o.l.

Dette skjer med det som leveres inn

Tekstilene vil i etterkant gjennomgå en grundig sortering. Det meste kan brukes om igjen, og det som ikke går til ombruk går til materialgjenvinning og blir til nye tekstilprodukter. Restprodukter som ikke egner seg til ombruk eller materialgjenvinning, vil bli energigjenvunnet. 

I følge Fretex er fordelingen slik:

Gjenbruk/ombruk 78%
Materialgjenvinning  20%
Energigjenvinning 2%

 


 

Back to top